Hoppa över navigation

Tröttnar inte folk snart på framförallt sossarnas hyckleri kring FRA-lagen? Tydligen vill de nu (igen) riva upp lagen. Och så vill de ersätta den med sin egen version. Jag tror knappast någon vill ha sossarnas version av FRA (i grund och botten var det ju den som inte blev av, tack vare Federley och andra).

De tillägg som gjorts till den ursprungliga lagen, som antogs av riksdagen i juni, har gjort den omöjlig att överblicka. 

Ursäkta, men detta tycker jag är enormt humoristiskt. Den lag som sossarna först lade fram om FRA ärvdes ju av den borgerliga regeringen och var tämligen barskrapad rent säkerhetsmässigt. Nu har man arbetat fram tillägg som gör signalspaningen betydligt mer integritetsäkert än tidigare. Och det är tydligen gjort lagen ”omöjligt att överblicka”. Freudiansk groda? Förmodligen.

Intressant! Mer om , ,

Annonser

2 Comments

  1. Och historieförfalskningen fortsätter. Den borgerliga regeringen har inte ”ärvt” någon FRA-lag av sossarna. De grävde upp ett, av just sossarna förkastat, tjänstemannaförslag och körde igenom den med härskarmetoder.
    S la inte fram någon lag. Entydigheten i att vilja ha ett integritetsperspektiv i första hand är tydligt. Humorn står borgerlighetens desperata försök att förfalska verkligheten för.

  2. Erik: Historieförfalskningen kommer väl snarare från att du inte vill kännas vid den DS som var beställd av socialdemokraterna, extremt påhejad av Bodström (det kallas ju inte Bodströmsamhället för inget), och sedan ärvd av den borgerliga regeringen. Förkastat var förslaget inte alls. Däremot håller jag med om att en lag aldrig hann antas (konstigt vore det ju annars eftersom lagen antogs först i år), eftersom den dåvarande regeringen fick gå.
    Integritetsskydd är mycket viktigt, men det är knappast S:s paradgren.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: