Hoppa över navigation

SvD försöker ge svar på varför krispaketet i USA inte gick igenom i kongressen igår:

Varför röstade kongressen nej?

Skälet till att republikanerna röstade nej är att Bush har oerhört lite förtroendekaptital kvar i landet. Alla kongressledamöter står inför återval i november och att rösta för något som innebär att skattebetalarnas pengar ska rädda finansmännens misstag är väldigt svårt. Det är också ett mycket riskfyllt beslut att ta om krispaketet.

Varför fick president Bush inte med sig sina egna partimedlemmar i kongressen?

De har inte en populär president i ryggen, vilket gör situationen svår. Det visar hur svag presidenten är när han vädjar till sitt parti att rösta för hans förslag. Nyckeln är helt enkelt att Bush är väldigt svag och impopulär.

Intressant. Varför endast ta upp aspekten ”republikanerna röstade nej därför att…”? Det är ju mycket mer intressant att veta varför demokraterna, som ju är i majoritet och kunde ro hem hela packen, sa nej. DET är väl den stora frågan! Att republikanerna generellt är emot en sådan här lösning är ju inte konstigt eftersom de hellre ser att marknaden rensas från dåliga äpplen (varför rädda skitdåliga banker?). Men demokraterna!? De visade ju snarare totalt prov på att de inte är regeringsdugliga och att Obama inte har något som helst kontroll över sina ledamöter. Det har ju inte Bush heller. Så det jag ser av detta är väl att felet är bådas, men att demokraterna, om de ville, kunde rättat situationen med paketet. Det gjorde de inte. Och både Bush administration (som tack och lov är på väg att ta slut) tappade ansiktet lika mycket som Obama. Och här står vi nu. Vad händer härnäst? Media bör sköta sin uppgift lite bättre och inte ensidigt vinkla allt som att republikanerna är onda eller dåliga. Så dumma är inte svenskarna, eller amerikanerna.

Intressant! Mer om , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: