Hoppa över navigation

SvDs feministartikel Allianspolitik gynnar män är inget annat än socialistiskt dravel rakt igenom. Det är tråkigt att tidningen sjunkit så lågt att den till och med börjat använda vänsterretorik. Lena Hennel konstaterar i artikeln att kvinnor missgynnas och män gynnas av regeringens politik eftersom män arbetar mer och därför får ta del av skattesänkningarna i större utsträckning. Rent logiskt är detta samma retorik som sossarna använder då de hävdar att pensionärer får högre skatt, eftersom de inte får ta del av jobbavdraget (trots att skatten varken höjs eller sänks för dem). Utifrån Hennels artikeln kan vi också isåfall dra slutsatsen att kvinnor bara kan gynnas om skatten höjs, eller om de får bidrag.

Att kvinnor missgynnas är ju ren trams! Även om de i snitt jobbar färre timmar än män så får kvinnorna också ta del av jobbavdraget. Dem som inte jobbar, får inte ta del av jobbavdraget, och därför är situationen för dem samma som vanligt. Det gäller både män och kvinnor. Rättvist skulle jag kalla det. Att jobba skall löna sig. Snarare är det väl så att kvinnorna skall ta saken i egna händer och sluta bli utmålade som missgynnade hela tiden, eller åtminstone kräva att socialister och feminister slutar med det.

Som en av kommentatorerna skriver så är det märkligt att Sverige fortfarande är så besatt att dela upp folk i grupperingar (eller klasser om man nu är socialist). Jag håller med. Här i Danmark ser man inte mycket av det heller, utan det är hela folket som räknas – vare sig man är kvinna eller man.

Intressant! Mer om , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: