Hoppa över navigation

SR rapporterar att så gott som alla amerikaner kommer vara överviktiga om 40 år om de senaste 30 årens trend fortsätter. Det påminner starkt om samma argument som Sverigedemokraterna ofta använt om att så gott som hela Sveriges befolkning kommer vara invandrare om si och så många år. Sådan logik är helt felaktig och det går INTE att dra trender för framtiden. Jag är ledsen, det är statistiskt omöjligt att extrapolera sånt med hög (eller ens måttlig) tillförlitlighet. Det kanske kommer ett dunderpiller som gör alla smala, eller så kommer functional foods att bli stort, eller så blir motion en jättegrej om fem år. Vad vet vi, men knappast kommer så gott som alla amerikaner vara överviktiga om 40 år, lika lite som Sveriges befolkning kommer utgöras av invandrare på samma tidspunkt.

Intressant! Mer om , , , .

Annonser

2 Comments

  1. ”Det påminner starkt om samma argument som Sverigedemokraterna ofta använt om att så gott som hela Sveriges befolkning kommer vara invandrare om si och så många år.”

    Det låter som om du har missuppfattat något. Sverigedemokraterna har nog aldrig påstått att hela Sveriges befolkning kommer att vara ”invandrare” om si eller så många år. Däremot har man påstått att en majoritet av Sveriges befolkning kommer att vara ”invandrare” om si eller så många år och att man kort efter det kommer att få en muslimsk majoritet. Lästips:

    http://exitsverige.blogspot.com
    http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080328/NYHETER/899122321
    http://www.ft.com/cms/s/0/5a43c906-c634-11dc-8378-0000779fd2ac.html

  2. Nope, men jag hoppas de isåfall förfinat sin debatteknik de senaste åren. Men trots det så kvarstår den totalt korkade matematiken (och logiken) i sådana påståenden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: