Hoppa över navigation

Jag läser en artikel hos SvD om hur utrikespolitiken delar Danmark. Det handlar självklart om terrorattacken mot den danska ambassaden i Pakistan. Efter genomläsande står det klart att journalisten inte har större perspektiv i denna fråga, trots att rubriken försöker hävda så. Bland annat skriver hon:

Efter att Muhammedteckningarna, där profeten bland annat avbildades som självmordsbombare, publicerades i Jyllands-Posten hösten 2005 […]

Här är en medveten förfalskning av vad som faktiskt är publicerat. Har journalisten verkligen sett teckningarna? Muhammed var inte ritad som en självmordsbombare i någon av teckningarna. Vad han däremot hade i en av dem var en bomb med brinnande stubin i turbanen. Detta var en symbol för att fundamentalister försöker kidnappa och svärta ner det budskap som Islam står för. Och mycket riktigt, det har de bannemig lyckats väl med. Därför är den teckningen ytterst välgjord islamisterna lever upp till den bild som ändå förmedlades.

Nästa citat från artikeln ovan säger att:

På andra sidan finns allt fler debattörer och politiker som sätter frågetecken vid regeringens utrikespolitik, som de kallar aggressiv och arrogant, vilket bara skapar mer polarisering gentemot den muslimska världen.

Vilka är då dessa politiker? Ja, inte utgör de någon majoritet av Folketinget. De som tycker att utrikespolitiken är aggresiv och arrogant finner man i ett parti som storleksmässigt är lite mindre än Sverigedemokraterna, nämligen det kommunistiska Enhedslisten. I samma parti finner vi också personer (i vart fall en av dem) som tycker det är okej för islamister att döda danska soldater. Så det är för mig oförståeligt varför man påstår att allt fler kritiserar den förda utrikespolitiken, när det är samma galenpannor som gjort det hela tiden. Men, har man inte kunskap om Danmark när man skriver artiklar så…

Intressant! Mer om , , , , .

Annonser

3 Comments

  • Hela Svenska Folket
  • Posted juni 3, 2008 at 12:09 e m
  • Permalink
  • Svara

  Den här artikeln har ingenting om okunskap att göra. Kristina Olsson vet nog mycket väl vad hon gör. Hon gör sig till språkrör för islamisterna. Ja, hon använder t.o.m. deras vokabulär när hon beskriver den danska utrikespolitiken som ”arrogant”. Ordet har sedan länge varit närmast utdött ur svenska språket tills det för bara några år sedan åter började användas i översättningar av radikala islamisters hotfulla utfall mot västvärlden. En journalist med något mått av yrkesetik använder inte så vaga formuleringar om ”allt fler kritiker mot dansk utrikespolitik” av rent slarv. Det måste finnas en mörk personlig agenda bakom artikeln.

  Om vi ska kunna försvara civilisationen mot den framryckande islamismen kan vi inte ha journalister med tvivelaktiga lojaliteter på landets ledande tidningar.

 1. HSF: Nu tror jag knappast att islamismen är ett framryckande fenomen. Jag väljer att tro att allt färre muslimer tilltalas av den fanatiska ideologin, och att allt fler muslimer omfamnar den diversitet, mångfald och pluralism som världen består av.

 2. ”…som allt fler benämner som aggressiv.” skriver journalisten, utan att utveckla eller hänvisa till några som helst källor. Man får genast déjà-vu-vibbar…

  För svenskar som blivit intresserade av svenska journalisters analys av danska förhållanden rekommenderar jag:

  Bok: Bortom stereotyperna: Invandrare och integration i Danmark och Sverige:
  http://www.makadambok.se/hedetoft.htm

  Blogg: Det racistiske Danmark på psykiaterbriksen:
  http://snaphanen.dk/2008/03/04/surrend-kunstnere-journalister-eller-reklamefolk/

  Forum: Tittar-kommentarer till SVT:s debattprogram ”Vad händer i mångkulturens Danmark?”:
  http://forum.svt.se/jive/svt/thread.jspa?threadID=21301&tstart=0

  Avhandling: Immigration as a political issue in Denmark and Sweden:
  http://www.agendasetting.dk/papers/uploaded/312007153552.pdf

  Tidningsartikel: Worlds apart: The Danish-Swedish culture clash
  http://www.thelocal.se/11874/

  Tidningsartikel: På filttøfler. Med en tilbageholdende mediedækning lykkedes det svenskerne at undgå, at urolighederne i Malmø i 2007 bredte sig til resten af landet.
  http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080229/SAMFUND/702290056/-1/samfund


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: