Hoppa över navigation

Det finns några intressanta frågor att ställa efter att ha läst TTs meddelande om den nya bandupptagningen från Usama bin laden:

1. Vad har påven med det hela att göra? Han fördömde ju publiceringen från första början och ville, precis som islamisterna, införa någon form av religiös censur. Mullorna, bin Laden och Påven spelar alla på samma mörka medeltida krafter. Att påven är katolik och att exempelvis Danmark är protestantiskt verkar heller inte ha någon betydelse. Påven har knappast något inflytande i norra Europa, men det verkar inte Usama förstå. Men han hade blivit rasande om någon dragit honom över samma kam som shiamuslimerna (Usama är själv sunnimuslim), eftersom han hatar dem lika mycket som väst.

2. Citatet ”[p]ubliceringen av Muhammedbilderna är enligt bin Ladin ett grövre brott än när västmakternas styrkor angriper muslimska byar och dödar kvinnor och barn” är väl ganska tydligt på hur groteskt felprioriterad och avskyvärd världsbild fundamentalisterna har. Det är värre att få säga precis vad man vill än att döda människor… Ingen frisk eller normalt funtad människa skulle ställa upp på något sådant, och jag hoppas innerligt att den muslimska världen äcklas av dessa uttalanden. Än så länge har ju Al-Qaida snarare ställt till problem för muslimerna, än hjälpt dem. Så att det finns någon som helst sympati kvar för terrororganisationer övergår allt förstånd.

3. Längst ner i texten står det att ”[m]uhammedkarikatyrerna fanns första gången i danska Jyllands-Posten i september 2005 men först efter den andra publiceringen året därpå väckte de uppmärksamhet”. Vilken andra publicering? Det var andra tidningar än JyllandsPosten som publicerade dem under våren 2006. Dessutom skedde det först EFTER att islamistiska krafter i Mellanöstern utnyttjat dem i politiska ändamål för att få folket att tänka på annat, och EFTER det att danska imamer åkt på turné i arabländerna för att hetsa upp en stämning mot Danmark (de förklarade bland annat inte att bilden med bomben i turbanen symboliserar islamism som tar över religionen, och de la in egna bilder som inte var relaterade till saken, men hävdade att de var publicerade i samma veva).

Suck…

Intressant! Mer om , , , .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: