Hoppa över navigation

Det kommer inte som någon överraskning att Aftonblaskans krönikörer är odugliga och inte har en aning om vad de pratar om. Malin Wollin skriver om hur hon i en presumtiv framtid tittar tillbaka på sin barndom och hur hon lekte i snön, något som hennes framtida barnbarn inte kommer göra.

Kanske blir det så, men jag tycker hon inte skall jämföra sin barndom med hur det bli i framtiden. Malin är sen 70-talist och upplevde tre extremt kalla och snörika vintrar 1985 till 1987. Östersjöns is svällde ut i Skagerak och flera båtar frös fast i isen utanför Skagen i Danmark. Dessa år är prime time under Malins barndomsår och det är härifrån hon får mycket av sina barndomsminnen. Är det vettigt att jämföra dem med helt normala vintrar? Nej, det är det verkligen inte. Förmodligen är det en psykologisk grej att Malin tror att vintrarna var så mycket bättre förr. Hon upplevde tre extrema vintrar på raken och de har satt sina spår, och det var också då hon var ute och lekte i snön. Tror du hon var ute och lekte i regnet den extremt milda vintern 1989? Skulle inte tro det, och förmodligen har hon inte så mycket minnen av just den vinterns väder.

Något kallare var vintrarna förr, men långt ifrån mycket mer snörika. Om hon skall sitta och berätta det här för sina barn så bör hon åtminstone ha fakta rätt för sig och säga att hon i alla fall under sina barndomsår upplevde de kallaste och snörikaste vintrarna sedan de extremt kalla krigsvintrarna under tidiga 1940-talet.

Resten av hennes krönika är bara snömos och totalt värdelös. Isbjörnar som dör ut (ursäkta, men det är det ingen som tror – minskning ja, utdöende nej) och hav som spolar bort en gård (än så länge är den takten väldigt beskedlig). Malin är säkert en av dem som tror att det i framtiden inte kommer att finnas stränder på grund av vattenståndshöjningen.

Det värsta är väl inte det snömos hon skriver utan att folk faktiskt tror på det hon skriver. Skrämmande!

Intressant! Mer om , , , , , .

Annonser

3 Comments

 1. Svensken,

  Så du har upptäckt hur ensidig den svenska s.k. mediabevakningen är av klimatfrågor och hela Global Warming hysterin.

  Du är varmt välkommen till att hjälpa till med att försöka bryta denna kompakta mur av icke rapportering som svenska massmedia ägnar sig åt. Alla krafter behövs för att bryta ner detta åsiktsmonopol.

  Du är välkommen att läsa några av mina inlägg på min blogg, om isbjörnar, det största snötäcket på norra halvklotet på 10 år eller hur isen på södra halvklotet är 35 % högre än normalt och den största sedan 1978 (“The report of our extinction was an exaggeration.”, Snötäcket det största på 10 år på Norra halvklotet!, Kallaste januari sedan år 2000 – Hela Global Warming utraderad!)

  Eller falsariet med consensus bakom IPCC: s rapporter, tystandet av kritiker, hur ovetenskapliga de är osv. Du kommer att finna massor av fakta som inte rapporteras i Sverige. Global warming anyone?

  Lycka till med din insatts.

 2. sophiaalbertina: Hela mediavärlden överallt på jordklotet är väldigt ensidig. Det är inte något jag upptäckt nyligen. Har länge arbetat med frågorna, så jag är väl insatt.

 3. Utmärkt! Desto fler som kan tänka självständigt och kritiskt desto bättre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: