Hoppa över navigation

Sudan har som bekant valt att från statligt håll uppfodra till bojkott av danska varor. Bara där förstår man att landet är helt upp och ned. Skall staten gå in och bestämma om din ost kommer från Holland eller Danmark?

Att den sudanesiska ambassadören i Oslo (det är där deras ambassad ligger) också krystar ihop något helt oförståeligt underlättar inte. Ambassadören har själva publiceringen av muhammedteckningarna i åtanke när han säger att

[r]eaktionen skyldes, at vi ikke finder, at den danske regering har gjort tilstrækkeligt for at forhindre offentliggørelsen af tegningerne /…/ andre vestlige lande har reageret anderledes i en lignende situation

Det sista påståendet ville han inte belägga med exempler och jag kan inte riktigt se vilka västliga länders regeringar som skulle gå in och tilltufsa fristående tidningar för vad de publicerar. Det närmsta jag kommer att tänka på är Leila Freivalds cencur av Sverigedemokraterna, vilket får ses som den bästa gratisreklam partiet fått, och kunde lyfta sig något i opinonen. Självcensur är livsfarligt och staten skall aldrig lägga sig i sådant de inte har med att göra. Att Sudan ser Leila Freivalds som en förebild är inte så konstigt från ett land som pysslar med folkmord i Darfur och hellre låter fattiga, sjuka, kvinnor och barn dö än att få dansk läkar- och biståndshjälp.

Utbildningsnivån är inte så hög i Sudan. Det märks tydlig när presidenten talar. Samtidigt är det helt uppenbart att det hela har mindre med muhammedteckningarna att göra än deras allmäna västhat. Det är bara mer praktiskt att förpacka det i en dannebrog än gladpack.

Præsident al-Bashir nåede vidt omkring i sin tale til forsamlingen. Foruden fordømmelsen af Danmark agiterede han for at føre jihad, hellig krig, for at ”befri” Jerusalem fra israelerne.

Også demonstranterne slog flere kæpheste sammen. Blandt kampråbene lød det ifølge nyhedsbureauet AP:

”Vi vil beskytte vores profet! Vi vil ikke lade os skræmme af Amerika!”

Exakt på vilket sätt Israel och Palestinafrågan samt USA har med det hela att göra är ett stort frågetecken, speciellt eftersom censuren i USA på området nästan har varit total. Återigen, det är uppenbart att de obskyra muhammedteckningarna inte är huvudsaken i fråga… eller så är sudaneserna pinsamt dåliga på geografi.

Och lämnar vi Sudan och beger oss till Gasaremsan ser vi att Hamas fortsätter visa gulliga barnprogram som uppmuntrar till mord.

Intressant! Mer om , , , .

Annonser

2 Comments

 1. Jag kan inte sluta skratta åt ditt löjliga inlägg mr/mrs svensken. Först och främst är det ignorant och OUTBILDAT att dra människor över en kam, att inte kunna skilja på Sudanesiska REGERINGEN och sudanesiska FOLKET. Du tar bara vissa hänselser i åtanke, att de bojkottar danska varor har inget med dig att göra. Förlorar du på det? förlorar ditt kära svea på det? du sitter i din varma stol, framför din dator, har förmordligen aldrig ens varit i afrika, självklart är det lätt för sig att svälja amerikas, danmarks och till och med sveriges bullshit. Det är lätt att sitta på en hög stol och pecka ner och dömma. Har du ens kollat upp din information? och att du säger att de hellre låter barn och kvinnor svälta än tillåta dnaska varor, vad fan har svälten med det att göra? Tror du att de som svälter nu på något magiskt sätt INTE kommer att gör det om Sudan tillåter danska varor, igen undrar jag vem det som är ignorant och outbildad.

  Igen, att du minimiserar Darfur konflikten till ”ett land som pysslar med folkmord i Darfur” bevisar ännu en gång att du inte har kollat upp din fakta.

  Det är sorligt att dett finns människor som dig, må du någon i livet befrijas från dina fördomar så kanske du kan vara lycklig istället för bitter.

 2. Förbannad (kunde du inte valt ett bättre nick?): Ditt inlägg är inte särskilt effektfullt eftersom du varken läst texten eller orkat sätta dig in i vad som står. Det blir därför inte jag som framstår som ignorant eller outbildad, eller som förminskar folkmordet i Darfur.
  Nej, jag bor inte i ”kära Svea” och jag sitter inte på någon ”hög stol”, och jo, jag har varit i Afrika. Vem är det som drar alla över en kam egentligen, knappast jag. Återigen gör du generalfelet att dra in USA i något som inte har med saken att göra, vilket gör att du verkligen framstår som desperat, ej trovärdig och bara rent dum. Och vart kan jag inte skilja på folket och regeringen, i texten diskuterar jag uteslutande regeringsföreträdare, aldrig refererar jag till folket utöver vad en demonstrant sagt. Men hade du läst texten så hade du sett det.
  Jag nämner heller aldrig svält i texten ovan, vilket du av någon anledning tror. Att regeringen ville förbjuda danska hjälporganisationer hjälpa fattiga och behövande till ett friskare liv är vad jag påpekade, och det är något som påverkar livet direkt för många människor – knappast dikterande om bojkott av varor, även om det också är patetiskt. Återigen, hade du läst texten hade du kanske sett det, men det har du uppenbarligen inte.
  Bitterhet och fördomar är nog en projektion som kommer från dig, snarare än från mig, så det får stå för dig. Men gå gärna och var förbannad i någon hörna av världen, det är inte jag som får blodpropp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: