Hoppa över navigation

TT erbjuder sällan opartiska nyheter, utan är ofta fulla av vänstervinklingar. I en artikel idag, publicerad hos SvD, omnämns Vänsterpartiet kott och gott som ”partiet”. Förhoppninigsvis ett misstag, men med tanke på TTs vinklingar kan man aldrig vara helt säker.

Vad gäller försörjningskrav för anhöriginvandring är det en bra idé och bör införas i Sverige. Hur detta skall utformas kommer en statlig utredning att presentera i oktober. Att något måste göras är helt klart. Utanförskapet för invandrare i Sverige är stort, och integrationen har i stor utsträckning misslyckats. Att då fortsätta i samma spår är inte svaret. Det är fullt rimligt att dem som vill komma hit också skall se till att komma in i samhället så snabbt som möjligt. Väljer man att komma hit kan ett sådant försörjningskrav vara en sporre att verkligen integrear sig och inte fastna i utanförskap och potentiellt bidragsberoende, förutsatt att man såklart har anhöriga som man vill ta till Sverige. Däremot bör inte flyktingar omfattas av samma krav. Självklart kan man diskutera barnens situation, som vanligt, men Tobias Billströms svar på det, att man måste göra avvägningar och fundera på vilket som i längden är värst/bäst för barnet, är i min mening helt acceptabelt argument:

Frågan är ju alla sammanhang vilka avvägningar man vill göra. Ska vi om tio, femton år när utanförskapet, bidragsberoendet, trångboddheten, segregationen och ungdomskriminaliteten har gjort sitt till, luta oss tillbaka och säga: men de fick i alla fall lov att komma hit?

Intressant! Mer om , , , , .

Annonser

One Trackback/Pingback

  1. […] inskränkningar av flyktingars mänskliga rättigheter som skett på många år”, skriver v:s ”flyktingpolitiske talesman” Kalle Larsson i ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: