Hoppa över navigation

Att ESA finansierar ett projekt där ett nytt snabbt flygplan skapas är bra. Det är idag allt för långsamt att transportera sig med flyg över långa avstånd. Tyvärr var Concorde allt för dyr för att slå igenom i de stora massorna. Visst verkar det som A2 kommer bli något dyrare än vanliga ekonomibiljetter, men enligt beräkningar från tillverkaren kommer de bli jämförbara med business class-biljetter. Kanske fortfarande dyrt för de breda lagren, men absolut mer ekonomiskt tänkbart för fler. Att flygplanet också är tänkt att gå på väte är ju intressant. Den tekniken behöver pressas ganska mycket hårdare framöver.

Så länge inte teleporting är ett alternativ behöver flygplanens snabbhet utvecklas. Den elektroniska världen har blivit liten. Nu skall också den fysiska världen bli liten.

Dessutom är A2 snyggt. A380, som också är snygg, ser dock ut som en smällfet sugga i jämförelse. Men, liknande planer har hörts flera gånger tidigare och inte blivit verklighet. Jag hoppas det blir det den här gången.

Intressant! Mer om , , , .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: