Hoppa över navigation

Det senaste Göran Persson-trampet är i mitt tycke ganska så typiskt för sossarna; (i) säg en sak och gör en helt annan samt (ii) låt andra genomföra välbehövliga refomer samtidigt som man låtsas vara emot dem för billiga politiska poängs skull. Tack och lov var svenska folket trött på HSB och valde att sparka ut honom med röven först.

Att Göran Persson i valrörelsen 2006 ansåg att folk minsann skulle kunna städa själva eftersom han ansåg att hans undersåtar inte skulle få subventionerade hushållsnära tjänster, det är ju förståeligt. Men att han sedan utnyttjar subventionen själv (han får nästan 26000:- tillsammans med Anitra) är ett klart bevis på att han inte menade ett uns av vad han sa. Nu kan man ju diskutera subventioner överlag och fundera på om de verkligen är bra eller inte, oavsett om det gäller hushållsnära tjänster eller hantverkstjänster, det tänker jag inte ta ställning till. Men om man nu anser reformen vara fruktansvärd, då bör man heller inte använda det. Speciellt inte med tanke på att han ändå har råd att skippa det. Men det där med att föregå med gott exempel är ju inte sossarnas starka gren. Å andra sidan är det fritt fram för Göran att använda sig av reformen när den finns, men det ser ju inte helt snyggt ut. Men det har ju inte mycket gjort av det sossarna företagit sig på senare tid.

Oavsett om hushållsnära tjänster är bra som subvention eller inte kan man inte komma ifrån att 85% av städföretagen ökat sin omsättning och att 3600 personer, för det mesta tidigare arbetslösa, fått jobb. Alla nya vita jobb är bra jobb. Och om det verkligen är så att 100 000 svenskar använder sådana tjänster idag, men att 450 000 vill göra det iår, så är det ett stort framsteg i den branschen. Och det verkar som inte bara välbärgade människor använder sig av reformen.

Intressant! Mer om , , , , .

Annonser

One Trackback/Pingback

  1. […] tyckte det var häftigt att betala skatt. Hur var det nu; skall de försöka visa vägen eller falla för frestelsen att få lägre […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: