Hoppa över navigation

Att en allergiker inte får värma mat i ett storkök, så som restaurang, är ganska självklart. Enligt lag är det förbjudet för obehöriga att använda utrustningen i köket, även att värma en medtagen matlåda. Storkök måste ha total kontroll på vilka livsmedel som tas in i köket. Det är således inte bara att ”torka av micron efteråt”, som Astma- och allergiförbundet ombudsman säger till SvD. Däremot hade det vart bra om restauranger i högre utsträckning erbjöd allergiska gäster att värma mat i en micro, som inte användes av restaurangen, och som stod isolerad från köket. Det bästa vore dock att restaurangern, tillsammans med Astma- och allergiförbundet, utvecklade rutiner till hur man skulle kunna tillmötesgå allergiska gäster så att de blev garanterade mat fri från diverese allergiframkallande ämnen.

Restaurangen gjorde helt rätt i denna fråga.

Intressant! Mer om , , , .

Annonser

One Comment

  1. Ja, det är ju fantastiskt att självaste Astma- och allergiförbundet kommer med sådana extremt motsägande direktiv – med tanke på syftet med deras rörelse. Hur vore det om en valfri restaurang bemötte en glutenintolerant med att göra en macka av glutenfritt bröd, dressad på ett bord för vanligt bröd? Det borde ju vara Astma- och Allergiförbundets agenda att _förhindra_ just detta, inte att rekommendera det. Eller är det bara att ”pilla bort brödrester” kanske…

    Restaurangen gjorde helt rätt och argumenterade vettigt för sin sak. Modigt att stå emot det politiskt korrekta och riskera negativa skriverier eller rent förtal. En dålig restaurangägare hade tänkt på eventuella negativa skriverier i första hand och hellre riskerat andra kunders hälsa genom att låta henne värma upp maten i micron. Jag bor i närheten så jag ska bannemig stödäta där när jag får chansen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: