Hoppa över navigation

I början av 2007 kastade Feministiskt Initiativ in handduken som parti och övergick till att bli en folkrörelse. Eftersom förra året var ett vallöst år, kunde FI avlägga ett löfte att de minsann inte tänkte ställa upp i några val under året, och därför kunde de inkassera 400 000 kronor från staten (ack, när skall staten sluta slösa bidrag!!!). Nu har året gått, pengarna är förmodligen slut, och därför tar man åter upp handduken och proklamerar att man skall bedriva valrörelse i både nästa års EU-val och 2010 års riksdagsval. Med en Gudrun Schyman, som anlitat svart städhjälp och gjort grovt felaktiga avdrag i deklarationen, i spetsen kan man ju inte förvänta sig annat än sådant beteende. Och som vanligt blir det på bekostnad av skattebetalarna, som kommer tappa förtroendet än mer för politiker. De kan börja med att betala tillbaka mina 9 öre som jag gett flummeriet via min skattesedel.

Intressant! Mer om , , , .

Annonser

6 Comments

 1. ”Nu har året gått, pengarna är förmodligen slut, och därför tar man åter…”

  Nej, inte nödvändigtvis slut, men om Feministiskt initiativs bidragsfusk inte skulle leda till återbetalningskrav så var Fi tvungna att vänta med att överge partiets falska folkbildningsideal till 2008.

  ”Med en Gudrun Schyman, som anlitat svart städhjälp och gjort grovt felaktiga avdrag i deklarationen…”

  Inte bara Schyman blev straffad med anledning av kriminell verksamhet. Även Schymans vapendragare Maria Carlshamre blev i oktober 2005 dömd till villkorlig dom för bokföringsbrott, se länk till SVT:s hemsida.

  Läs mer om Fi och partiets bidragsfusk på min blogg, Artikel 19.

  Artikel 19, Feministiskt initiativs bidragsfusk:
  http://artikel19.blogspot.com/2008/01/feministiskt-initiativs-bidragsfusk.html

  Sveriges Television, Carlshamre dömd för bokföringsbrott:
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=469049&from=rss

 2. Fatum är att vi är en en folkbildningsrörelse. Under 2007 jobbade vi endast med folkbildning, inga konstigheter. Pengarna som vi fick var öronmäkta, de fick bara gå och gick bara till folkbildning, tro mig de kommer att kolla upp det. Om några av dessa pengar inte används till folkbildning kommer vi som jag har förstått det lämna tillbaka dem.
  Under 2007 som bidraget var till fanns det inget beslut om att ställa upp till val, personerna som beviljade pengarna var mycket väl medvetna om att vi kanske senare skulle kunna tänkas ställa upp till val, de gav oss pengarna ändå. Vi har aldrig hymlat med att vi kan tänka oss att ställa upp igen, men eftersom organisationen (ja organisation, vi är inget parti bara för att vi ställer upp i val eftersom vi har en bredare verksamhet än partiverksamhet) har som en del av sitt syfte att jobba med folkbildning så var det i våra ögon helt rimligt att ansöka om bidrag för denna verksamhet.

  Sen kan det vara värt att notera att detta ännu bara är ett förslag från styrelsen, beslut tas av kongressen i maj.

 3. Linnéa: Okej. Vi har inga partier i Sverige alltså, bara organisationer. Socialdemokraterna är exempelvis inget parti, de är en rörelse. Övriga ‘partier’ har andra bisysslor än bara politik. Konstigt att inte dessa ansökte om stöd… eller vänta nu, de förstår nog att om man ställer upp i val så är man ett parti (däremot utnyttjar de bidragssystemet på annat sätt, exempelvis partistöden). *duh* Att man nu väljer att inte ta ut samma pengar igen från FIs sida visar tydligt att man vill, och alltid, definierat sig som parti, oavsett om det är kongressbeslut som behövs eller ej. Jag kräver mina pengar tillbaka. Det hela är så nära bedrägeri som det går att komma.

 4. ”Sen kan det vara värt att notera att detta ännu bara är ett förslag från styrelsen, beslut tas av kongressen i maj.”

  Sluta skämta. Partiets val att skjuta på partiets valdeltagande syftade bara till att möjliggöra partiets förtäckta partistöd. Givetvis ska Fi kandidera i åtminstone 2010 års riksdagsval.
  Fi utnyttjade ett kryphål i ”delegationens” regelverk och tillsammans med delegationens medgörliga och vanvettiga tolkning av delegationens regelverk så genomförde Fi en kupp i syfte att erhålla ohederliga partibidrag. Fi borde omgående betala tillbaka pengarna och delegationen borde givetvis även återkräva pengarna av Fi.

 5. ”Jag kräver mina pengar tillbaka. Det hela är så nära bedrägeri som det går att komma.”

  Dagens sanning.

 6. Jag undersökte Feministiskt initiativs relation till aktuell delegation och fann en tydlig koppling mellan Fi och kommittén som beviljade partiets bidrag. Jag konstaterade även att kommittén inte borde bevilja Fi bidrag och att kommittén borde återkräva partiets etableringsbidrag.

  Artikel 19, Fel att bevilja Feministiskt initiativ etableringsbidrag:
  http://artikel19.blogspot.com/2008/01/fel-att-bevilja-feministiskt-initiativ.html

  Artikel 19, Staten och Feministiskt initiativ, sida vid sida, tillsammans hjälps de åt:
  http://artikel19.blogspot.com/2008/01/staten-och-feministiskt-initiativ-sida.html


One Trackback/Pingback

 1. […] FI vägrar ge sig – respekt! Dags att betala tillbaka pengarna Feministiskt initiativs bidragsfusk Tvi Fi! Bluffen fortsätter Det luktar FI… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: