Hoppa över navigation

Jag ska villigt erkänna att jag ogillar att förlora val, för då förlorar man också möjligheten att påverka samhällsutvecklingen.

Så säger Pär Nuder till DN i en intervju. Med den inställningen förklarar det varför oppositionen är totalt värdelös på att vara opposition. Den politiska debatten i Sverige har gått totalt i stå. De sitter hellre och grinar i ett hörn än att ens försöka påverka regeringens förda politik. Å andra sidan för ju regeringen faktiskt en sossepolitik.

I Danmark tas knappt 20% av alla beslut i Folketinget av regeringen alena, medan övriga beslut görs tillsammans med andra partier. Oppositionen i Danmark har alltså stora chanser att påverka samhällets utveckling, även om de inte sitter i direkt regeringsställning. Jag räknar med att förhållandet ser annorlunda ut i Sverige, men det är nog snarare en kvarleva från enpartiregeringar. Dags att bryta blockpolitiken även i Sverige. Jag hoppas det sker självmant, men tror tyvärr inte det kommer bli möjligt förren något ganska dramatiskt händer i ett svenskt val, nämligen att ett nytt parti, som ingen vill samarbeta med, kommer in i Riksdagen.

Intressant! Mer om , , .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: