Hoppa över navigation

Det var lite olyckligt att privatpersoner blev smått drabbade av en ICA-reklam. I filmen fanns en papperslapp med ett nummer för att söka ett jobb hos ICA. Numret kunde felläsas så att det bildade numret hem till en familj. När reklamen visats på TV började deras telefon att ringa. Vad folket som ringde vill framgår inte hos SvD, men hos Expressen sägs det att de sökte jobb.

För det första undrar jag varför folk överhuvudtaget ringer nummer som syns i rutan när det är uppenbart att det är fiktion. Om man nu är så nyfiken borde det räcka att söka på hitta.se eller liknande tjänster. Men att ha mage att ringa upp (alla tider på dygnet) och dessutom söka jobb är lite väl korkat. Ja, reklamen gick ut på att ICA sökte personal, men det bör ändå gå att skilja på sådan reklam och verklighet. Det mest naturliga hade varit att surfa in på ica.se eller ringa deras kundservice.

För det andra funderar jag på om vi inte skall införa en fiktiv nummerserie som enbart används till underhållning och reklam. Något liknande finns redan i USA med 555-systemet (iallafall serien 555-0100 till 555-0199). Det kanske verkar lite overkill med tanke på att riktiga nummer av misstag visas i filmer eller liknande förmodligen är ganska sällsynt. Jag vet inte hur det hela sköts under normala omständigheter i Sverige och Danmark. Jag hoppas att alla nummer som syns i nordiska produktioner bokas upp av produktionsbolagen. Någon som vet?

Intressant! Mer om , , , , .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: